zondag 21 februari 2016

Plusjes slinger

Gevonden: pannenbeschermers
Gemaakt: plusjes slinger

Laatst heb ik een deel van de keuken opgeruimd.
Ik vond twee vilten pannenbeschermers, die ik eerder kocht, omdat ik dacht dat dat handig zou zijn om onze nieuwe koekenpan minder snel te beschadigen. In de praktijk bleken we de beschermers helemaal niet te gebruiken en ze lagen nu maar in de la.
Tja, rommelmarkt of weggeven, dacht ik in eerste instantie. 





Totdat ik ze eens goed bekeek. Ze zijn gemaakt van vilt (of een synthetische variant daarop, maar wel met dezelfde eigenschappen), de grijze kleur past perfect in ons interieur en er begon al een diy project te ontstaan.

Soms is het goed eens met een frisse blik naar een item te kijken. Probeer los te laten waar het item voor bedoeld is en kijk eens naar de vorm (welke vorm heeft het?), het materiaal (hoe voelt het?), de kleur.
Draai het eens om, bekijk de onderkant, de achterkant en kijk met een nieuwe blik naar je oude spullen. Kijken zoals kinderen dat kunnen.

Zo ontstond dus het idee voor de plusjesslinger.




Hoe je hem maakt lees je hier:

De plusjesslinger zelf maken.Knip uit de beschermers ongeveer 28 plusjes (afhankelijk van de grootte van je plusjes)Het materiaal rafelt niet, dus hoef je het niet af te werken.Ik stikte de plusje met een zigzagsteek in een iets donkergrijze kleur garen aan elkaar tot een slinger.Ik stikte de plusjes vrij dicht op elkaar en maakte een lange slinger, maar je kunt de plusjes ook verder uit elkaar stikken en bijvoorbeeld twee kortere slingers maken. 
Een voor jezelf en een voor een vriendin ( dan heb je twee schatten ;-)

Onze slinger hangt op de slaapkamer. Ik bevestigde hem met washitape aan de muur. Waarmee ik meteen een origineel detail in de slaapkamer een extra accent gaf.







Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe slinger. Voor mij een echte schat ;-)

Liefs Tamara.

zondag 7 februari 2016

Oude canvas krijgt nieuwe look

Gevonden: oud schilderij van de kinderen
Gemaakt: Canvas met "ogenkaart"

Je kent ze wel, schilderijtjes van de kinderen, die uiteindelijk geen plekje meer vinden in de slaap- of woonkamer, maar die je ook niet weg wilt doen.
Ik heb het deze keer toch gewoon gedaan, omdat het schilderijtje al geruime tijd op zolder lag.

Een voor foto heb ik niet gemaakt :-(
Maar gelukkig wel een heleboel na-foto's...

Eerst schuurde ik het schilderijtje licht op, om losse penseelhaartjes en klodders verf te verwijderen.
Daarna schilderde ik het canvas in een stoere antracietkleur (er waren meerdere lagen nodig om het oorspronkelijke schilderijtje te verbergen, haha).

Vervolgens sjabloneerde ik er letters in afnemende grootte op.
Bovenin grote letters en naar onderen toe, steeds kleiner wordende letters.
Ik heb gekozen voor verschillende lettertypes voor een speels effect, maar je kunt natuurlijk ook voor hetzelfde lettertype geven voor een resultaat dat rustiger oogt.

En dit is het resultaat.





Liefs Tamara